MMR

«Чотири неспокійні місяці: як мінявся рекламний ринок за період карантину»
Автори: директорка Pleon Talan Катерина Співакова та керівник OMD Media Direction Ukraine Борис Лозинський

Керівник OMD Media Direction Ukraine БОРИС ЛОЗИНСЬКИЙ та директорка Pleon Talan КАТЕРИНА СПІВАКОВА про головні тенденції ТБ та діджиталу останнього часу.

У квітні агенції комунікаційної групи AGAMA Communications — OMD Media Direction та PLEON Talan — проаналізували рекламний ринок і представили перші тенденції галузі у карантинний період. Наприкінці червня комунікаційники зробили ще один зріз медійного поля та представили оновлений звіт, в якому вже помітні певні зміни у другому кварталі.

Директорка PLEON Talan КАТЕРИНА СПІВАКОВА підтверджує, що на початку карантину клієнти PR-агенції були дещо обмежені у комунікаціях, адже інфополе було заповнене темою пандемії. Тепер ситуація повертається до норми:

«У березні та на початку квітня досить складно було розмістити матеріал, який не стосувався би теми коронавірусу. Згадайте, на той момент були лише поодинокі випадки захворювання в Україні. Втім, країну охопила паніка і багато PR-кампаній просто не мали шансу бути реалізованими. Тепер ситуація повертається до норми: стають відомі дати повернення масштабних подій, турнірів, ігор. А головне, навіть попри рекордні цифри з кількості захворювань, люди більше не панікують, тобто вони змирилися з присутністю коронавірусу у житті. Тепер споживачі знову починають планувати — відпустки, покупки, кар’єру тощо. До того ж, люди урізноманітнюють свій інформаційний раціон. Це вже помітно по темах та контенту, і це ознака поступової стабілізації ринку. Тепер, розробляючи кампанії з клієнтами, ми намагаємося обходити тему вірусу, адже вона викликає дедалі більше роздратування. Проте як соціально-відповідальна компанія ми бачимо своєю місією нагадувати про правила дотримування карантину та просувати тенденції new normal у комунікаційних продуктах, які створюємо».

Читати статтю повністю на MMR

Контакти

м. Київ, Гетьмана Павла Скоропадського 3, 01024

Помилка: Contact form не знайдена.